Etiquetes

, , , ,

Les escoles maten la creativitat dels nostres adolescents???  això és el que afirma afirma Ken Robinson en una de les seves conferencies!!! serà veritat! 😦

Eduard Punset en el seu programa “Redes” també ha destacat el tema que avui tractem, la creativitat, veure en el següent enllaç el seu programa on entrevista a Ken Robinson:

Redes

Durant la nostra sessió del dilluns passat vam definir la paraula creativitat entre tots, el resultat és el següent:

Facilitat, qualitat o habilitat que tenen les persones per donar una sortida diferent o enginyosa als problemes, situacions o projectes

Per tant, ser creatiu és trobar solucions diferents a problemes o situacions noves. I tothom ho és a la seva manera…

Com podem provocar la creativitat en els nostres alumnes?

Per poder tractar aquest tema, és molt important, no oblidar un personatge històric que ens ha fet somiar, imaginar i divertir-nos a tots nosaltres : Walt Disney  i una de les seves frases :

Les idees provenen de la curiositat

No matem la curiositat a les aules i no matarem la creativitat!! Com podem crear curiositat??????

Com ha docents haurem d’afavorir un bon clima a l’aula. La creativitat va lligada al context, a l’entorn. Si l’entorn no és adient els alumnes no seran creatius.

S’ha de buscar, sempre, l’aprenentatge significatiu , per tant com a docents hem de crear producte “nou”, activitat diferents, sorprendre els alumnes!

S’ha de motivar l’alumnat per pensar per ells mateixos! que puguin ser lliures en les seves activitats d’aprenentatge! que la seva imaginació pugi tenir un paper important en el desenvolupament dels projectes, exercicis, etc.

Resumint, les bones pràctiques poden ser la creació de projectes actius per part de tots els professors del departament. No obstant, per assolir aquest objectiu, cal que cada professor posi el seu “granet de sorra” i treballem tots de manera cooperativa!

Això implica més feina pel professorat...el sistema actual serà capaç d’assolir aquest objectiu? Més hores de feina pels professors, per iniciativa pròpia , amb la finalitat de crear alumnes competents, actius, vius , espavilats, etc…

Espero poder contribuir en aquesta tasca i torbar companys de professió amb ganes de crear nous projectes i mirar el futur amb optimisme.